miercuri, 18 aprilie 2012

Repară Windows-ul fără reinstalare


de Alexandra Groza |  1 mai 2008
Repară Windows-ul fără instalare
Una dintre cele mai râvnite funcţii din următorul sistem de operare ce va fi lansat de Microsoft, ce poartă acum numele de cod Seven, poate fi folosită chiar şi în Windows XP. Prezentată ca una dintre cele mai importante noutăţi, Recover Center-ul este o aplicaţie pe care viitorii utilizatori o vor găsi în Control Panel şi cu ajutorul căreia vor repara fişierele care nu mai funcţionează, fără a fi nevoie de o reinstalare completă a Windows-ului şi fără ca alte fişiere să fie afectate.

Funcţia, ceva mai rudimentară, e prezentă şi în Windows Vista, dar din Windows XP lipseşte cu desăvârşire, iar utilizatorii trebuie să apeleze încă la vechile metode. Dacă ceva se strică, sistemul de operare cere introducerea CD-ului de pe care a fost instalat, pentru ca fişierele să poată fi înlocuite sau reparate şi, cum de cele mai multe ori problemele sunt prea grave, se ajunge la o nouă instalare, dar în acelaşi timp se pierd şi date.

Dar toate aceste pot lua sfârşit cu instalarea unei aplicaţii numită Recovery Console. Astfel în momentul în care apar probleme, utilizatorul sistemului de operare are de ales în momentul în care deschide calculatorul dacă să pornească sistemul de operare sau să se treacă înainte prin consola respectivă, care îl va ghida prin paşii ce trebuie urmaţi pentru remedierea problemelor.

Pasul 1. Se introduce în unitate CD-ul de pe care a fost instalat sistemul de operare. Apoi se deschide opţiunea Run din meniul de Start şi se introduce următoarea comandă: d:\i386\winnt32.exe /cmdcons(înlocuiţi litera D de la început cu cea care desemnează unitatea CD/DVD). După câteva secunde, va începe instalarea, iar la final va apărea o fereastră care va confirma terminarea instalării.

Pasul 2. Prima dată când va porni calculatorul, utilizatorul va trebui să aleagă între sistemul de operare şi noul program instalat. Odată selectată a doua opţiune din meniu, utilizatorul va fi ghidat în funcţie de problemele găsite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu