miercuri, 18 aprilie 2012

Virusi si Trojani

Cum te feresti de virusi si trojani


   Incep prin a va spune ca un studiu, american, a aratat ca un computer conectat la internet fara antivirus instalat, poate fi virusat in 5 minute de la conectare. De exemplu, un prieten si-a instalat windows-ul, iar pana a instalat driverele si antivirusul, deja se infectase cu un virus si asta pentru ca pana a terminat de instalat antivirusul el intrase pe Internet pentru a aceesa cateva informatii. De aceea va recomand ca pana nu instalati un program antivirus, sa nu va conectati la Internet pentru ca e posibil sa deveniti o victima.
Sfaturi pentru a avea o viata mai usoara cu PC-ul vostru:
- Daca instalati Windows XP, ar fi de preferabil sa aiba, cel putin, Service pack 2 inclus (SP2)
- Instaleaza un antivirus complet, care sa aiba spyware detector si protectie firewall pentru a te proteja de atacurile din retea sau de pe Internet. Va recomand Kaspersky Internet Security sauNod32 antivirus+ZoneAlarm Anti-Spyware. Da-ti un search pe Google si gasiti mai multe detalii.
- Nu este de ajuns doar sa ai antivirusul instalat. Trebuie sa fie activ tot timpul!
Actualizeaza antivirusul cat mai des posibil sau bifeaza optiunea sa se actualizeze automat
- Mare atentie cand cauti pe Internet crackuri sau seriale! De cele mai multe ori acestea contin fie virusi, fie spy-ware sau trojani. Oricum, un antivirus bun le depisteaza inainte sa te infectezi.
- Aveti, de asemenea, mare grija cand cautati cu programele de tip peer 2 peer, adica programe gendc++Kazaa, LimeWire, Ares, etc. Daca ati cautat de exemplu o melodie, nu o downloadati daca dimensiunea fisierului este suspect de mica (in loc de 3-7 mega cat este media, are 100 kb), sau daca"melodia" are de fapt extensia .exeSfatul este valabil atat pentru fisiere audio cat si pentru melodii. In mod sigur daca o melodie sau o poza are extensia .exe. aceleste un virus. De asemenea cand cautati crackuri, cel mai adesea le veti gasi arhivate in format .rar sau .zip. Scanati-le inainte de a le dezarhiva.
Urmati sfaturile prezentate mai sus si cu siguranta nu o sa aveti batai de cap cu virusii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu