miercuri, 27 iunie 2012

SSD-urile



SSD-urile viitor sumbru, spun Cercetatorii


Performanta SSD va primi doar mai rău ca circuity NAND Flash devine mai mic.
ZoomSSD-urile sunt aparent condamnaţi. De ce? Din cauza ca circuitele de NAND flash pe bază de micsoreaza SSD-uri, densitatea creşte. Dar asta înseamnă, de asemenea, aspecte legate de a citi şi a scrie latenţă şi erori de date va creşte de asemenea.
"Acest lucru face ca în viitor de SSD-uri noros", afirma Laura Grupp, un student absolvent de la Universitatea din California, San Diego. "În timp ce capacitatea de creştere de SSD-uri şi rate mari de IOP le va face atractive pentru multe aplicaţii, de reducere a performanţei, care este necesară pentru creşterea capacităţii de păstrând în acelaşi timp costurile sub control ar putea face dificil pentru SSD-uri pentru a scala ca o tehnologie viabilă pentru anumite aplicaţii. "
Pentru a demonstra această teorie, Grupp a facut echipa cu Steven Swanson, director al UCSD de non-volatile de laborator Sisteme, Davis şi John de Microsoft Research. Utilizarea PCIe pe bază de carduri flash cu o viteză de 400 Mbps canal bazate pe Open NAND Flash Interface (ONFI), caietul de sarcini şi un standard de 96 flash NAND moare, au testat 45 de chips-uri diferite NAND Flash de la şase furnizori diferite, care a variat în mărime de la 72 - nm la 25 nm.
Grupul a descoperit ca viteza de scriere de pagini dintr-un bloc de fulger ", a suferit modificări dramatice şi previzibil", în latenţă. Chiar mai mult, testele au aratat ca, flash NAND purtau afară, ratele de eroare a variat foarte mult între dispozitive. Un singur nivel de celulă NAND produs cele mai bune rezultate de testare întrucât celule NAND multi-level cell şi trei la nivel de produs mai puţin de rezultate spectaculoase.
Cu informaţiile de testare de la mână, grupul fast-a transmis anul 2024 atunci când flash NAND circuit este de aşteptat să fie doar 6,5-nm în dimensiune. Ei au prezis că citire / scriere latenta se va dubla în MLC Flash şi de a creşte mai mult de 2,5 ori pentru TLC Flash. Cu toate acestea, SSD-urile de la acest timp sunt de aşteptat să dispun de capacităţi de 4 TB atunci când utilizaţi Flash MLC, şi 16 TB atunci când utilizaţi bliţul TLC.
"Nu va fi viabil pentru a merge trecut de 6,5 nm", a spus Grupp. "2024 este sfârşitul. [Oamenii] sunt folosite pentru a lucra cu o tehnologie care continuă pentru a obţine doar mai bine, dar cu flash NAND vom se confruntă cu disensiuni cum evoluează."

Diferenţa de performanţă dintre HDD-uri SSD şi se va micşora

Computerworld - San Jose - În circuitele de NAND Flash-based, solid-state drive micsoreaza, performanta scade brusc - ceea ce înseamnă tehnologia ar putea fi condamnat, in functie de cercetare noi.
Adresându-se aproximativ 500 de participanţi la Conferinţa zecea Usenix pe File şi tehnologii de stocare aici, în această săptămână, Laura Grupp, un student absolvent de la Universitatea din California, San Diego, a declarat ca, flash NAND creşterea densităţii, asa ca nu ar fi probleme, cum scrie şi să citească latenţă şi erori de date.
În timp ce densitatea de SSD-uri creşte şi costul per gigabyte se micşorează, "totul altceva despre ei este gata pentru a obţine mai rău", a spus Grupp.
"Acest lucru face ca în viitor de SSD-uri uşoară: în timp ce capacitatea de creştere de SSD-uri şi rate mari de IOP le va face atractive pentru multe aplicaţii, de reducere a performanţei, care este necesară pentru creşterea capacităţii de păstrând în acelaşi timp costurile sub control ar putea face dificil pentru SSD-uri la scară ca o tehnologie viabilă pentru anumite aplicaţii, "Grupp, autorul principal al studiului , a scris într-o lucrare de cercetare.
Grupp, impreuna cu Steven Swanson, director al UCSD de non-volatile de laborator Sisteme, Davis şi John de Microsoft Research, a testat 45 de chips-uri diferite NAND flash care a variat în mărime de la 72 nanometri (nm), circuitele de la tehnologia de azi 25nm. Jetoanele au venit de la şase furnizori.
Testele arătat că programul de viteza (viteza de scriere) pentru paginile dintr-un bloc de fulger a suferit modificări dramatice şi previzibil în latenţă. Şi, ca flash NAND purtau afară, ratele de eroare, de asemenea, a variat mult între dispozitive. Single-level cell (SLC) NAND, a avut loc la cele mai bune la testele, in timp ce multi-level cell (MLC), şi, în special, triple-level cell (TLC) NAND, a produs cele mai slabe rezultate.
Cercetatorii au luat rezultatele lor empirice şi extrapolate le-a în anul 2024, atunci când flash NAND de dezvoltare a drumurilor hărţi arată Flash circuit este de aşteptat să fie doar 6.5nm în dimensiune. La acel moment, citire / scriere latenta este de aşteptat să se dubleze în MLC Flash şi de a creşte mai mult de 2,5 ori pentru TLC Flash.
În plus, ratele de eroare de bit a crescut cu un factor de mai mult de trei, in functie de cercetatori. "Putem avea nici capacitatea sau performanţa", a spus Grupp.
Cercetatorii au folosit PCIe, pe bază de carduri flash cu o viteză de canal de 400MBps bazat pe Open NAND Flash Interface (ONFI), caietul de sarcini şi un standard de 96 NAND Flash moare, care este tipic de SSD-uri.
Cercetatorii nu au folosit de specialitate NAND Flash controlere care sunt utilizate de către furnizorii de SSD-uri, cum ar fi Intel, OCZ sau Fusion-IO. În schimb rezultatele lor au fost considerate de bază şi "optimişti", deoarece nu a inclus de latenţă a adăugat, prin corectarea erorilor sau algoritmi de colectare a gunoiului.
Deoarece SSD-urile nu au părţi mobile, timpul necesar pentru a scrie şi să citească date este mai mult de 100 de ori mai rapidă decât cea a hard disk-uri care folosesc capete de citire-scriere pe braţe de acţionare pentru a găsi datele de pe un platou de filare. Dar, aşa cum NAND Flash circuitele continua sa scada in dimensiune, diferenţa de performanţă, cu unităţi de hard disk vor deveni mult mai îngustă, a spus Grupp.
Prin NAND de timp se micsoreaza Flash de la 25nm la 6.5nm de astăzi, în 2024, SSD-urile bazate pe flash-ul va TLC sport la fel de mult ca 16TB capacitate de SSD-uri MLC şi flash-ul va avea 4TB, Grupp a spus.
Având în vedere diminuarea revine pe performanţă faţă de capacitate, Grupp a spus, "nu va fi viabilă pentru a merge 6.5nm trecut ... 2024 este sfârşitul."
Citească şi să scrie latenţe legate de densitate şi de tip SSD. (Sursa: UCSD Departamentul de Informatică şi Inginerie)
Cu toate acestea, chiar şi cu TLC Flash de la 6.5nm, Grupp calculeaza ca SSD-urile vor continua sa depaseasca pe hard disk-uri de transfer, 32000 IOPS la 200 IOPS, respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu