luni, 2 iulie 2012

Conectezi Computerul la TV


Conectarea computerului la un televizor

Pentru a conecta computerul la un televizor, computerul trebuie să aibă un port de ieșire care să corespundă unuia dintre porturile de intrare din televizor.
După ce aveți cablul corect, urmați acești pași pentru a conecta computerul la televizor:
  1. Închideți computerul și poziționați-l în apropierea televizorului. Deconectați monitorul, dar lăsați conectate mouse-ul și tastatura.
  2. Conectați cablul video corespunzător din mufa de ieșire a computerului la televizor.
  3. Deschideți televizorul și setați-l pentru intrarea care corespunde mufei din computer. Poate fi necesar să consultați manualul de utilizare al televizorului pentru instrucțiuni privind executarea acestei proceduri.
  4. Deschideți computerul.
    Ar trebui să vedeți Windows afișat pe televizor. Dacă ecranul arată lățit sau dacă o parte din ecran pare tăiată, probabil că trebuie să ajustați rezoluția ecranului înWindows. Pentru mai multe informații, consultați Obținerea celei mai bune afișări pe monitor.
    Dacă nu vedeți Windows pe televizor, este posibil să fie necesar să reconectați computerul la monitor și să ajustați rezoluția ecranului înainte să efectuați conexiunea la televizor.
    Majoritatea televizoarelor de definiție standard acceptă doar conexiuni video compuse sau conexiuni S-Video. În cazul în care computerul acceptă unul dintre acestea, este posibil să poată fi conectat la televizor. Totuși, ambele tipuri de conexiuni vor avea ca rezultat afișări care nu sunt la fel de clare ca cele pe care le obțineți cu un televizor HDTV sau cu un monitor de computer standard.
    Scenariile următoare vă arată cum să conectați un computer la un televizor de definiție standard:
    În cazul în care computerul are acest tip de port de ieșireAcesta ar trebui să funcționeze cu acest tip de port de intrare TVUtilizând acest tip de cablu
    Video compus
    Video compus
    Video compus la video compus
    S-Video
    S-Video
    S-Video la S-Video
    Deoarece aproape fiecare computer are un port de ieșire, aveți posibilitatea să utilizați un cablu pentru a conecta computerul la televizorul de înaltă definiție (HDTV). Majoritatea computerelor au un port de ieșire VGA (deci utilizarea cablurilor VGA este ceva foarte obișnuit). Altele au interfață DVI, interfață multimedia de înaltă definiție (HDMI) sau porturi de ieșire video a componentelor; toate necesitând tipuri diferite de cabluri.
    Scenariile următoare vă arată cum să conectați un computer la un televizor HDTV:
    În cazul în care computerul are acest tip de port de ieșireAcesta ar trebui să funcționeze cu acest tip de port de intrare TVUtilizând acest tip de cablu
    HDMI
    HDMI
    HDMI la HDMI
    DVI
    DVI sau HDMI
    DVI la DVI sau DVI la HDMI
    VGA
    VGA
    VGA la VGA

    Inainte de toate trebuie sa identificam tipul mufei de iesire a semnalului video de care dispune calculatorul nostru. In functie de aceasta mufa vom sti ce fel de cablu vom avea nevoie pentru a realiza conexiunea intre PC si TV. Dar hai sa cunoastem cele trei tipuri de mufe existente si utilizate in momentul de fata:

    VGA, cea mai raspandita:

    Este mufa prezenta in toate calculatoarele “de birou”(pana la urma, acestea au nevoie de un monitor pe care va trebui sa-l conectam undeva). Nu pot utiliza acelasi motiv si pentru a justifica prezenta mufei VGA in laptopuri insa va pot asigura ca e ceva ciudat la mijloc in cazul in care este absenta.
    De obicei, cablurile ce dispun de un conector VGA sunt cele mai ieftine si mai usor de gasit in magazinele de calculatoare. In cazul in care dorim sa transmitem semnalul video printr-o astfel de mufa, vom avea nevoie de un cablu care sa dispuna la un capat de un astfel de conector.

    DVI, destul de intalnita:

    Mufa DVI - Imaginea de la PC la TVGasim acest tip de mufa in calculatoarele ce dispun de modele noi de placi video. Este o iesire de video digital si majoritate televizoarelor HD si Full HD dispun de ea. Daca este prezenta o muva DVI in calculatorul tau ar trebui sa te bucuri: nu vei avea nevoie de cabluri speciale! Un cablu cu conectoare DVI la ambele capete este mai mult decat suficient.
    Cablul de care ai nevoie in acest caz este destul de usor de gasit in magazinele de specialitate si in functie de lungimea sa, pretul poate varia intre 35 si 160 RON.

    HDMI, cea mai buna:

    E mufa prezenta in general in calculatoarele si laptopurilede gama superioara. Este prezenta in toate televizoareleHD si Full HD si transmite video la cea mai buna calitate existenta in momentul de fata. Bineinteles ca in cazul in care vrem sa conectam calculatorul la un televizor ce dispune de o astfel de muva va fi necesar un adaptor; oricum asta este un subiect despre care vom vorbi abia dupa ce vom cunoaste tipurile de mufa prezente in televizoare. Inainte de asta, haideti sa cunoastem si mufa la care apelam doar in cazul in care nu avem de ales (nu va recomand sa o utilizati si va spun imediat de ce).

    S-Video, foarte comuna:

    Desi atat laptopurile cat si calculatorul meu dispun de acet tip de mufa eu n-am apelat niciodata la serviciile ei. Nu stiu de ce am avut mereu impresia ca este “de umplutura” in laptopurile noi dar nah, fabricantii stiu mai bine ce fac. Einutila in cazul in care doriti sa transmiteti video HD! In general, placile video vin insotite cu un cablu-adaptor pentru aceasta mufa; laptopurile nu. Daca nu dispuneti de un astfel de cablu va recomand sa nu-l cumparati si sa va orientati spre utilizarea oricarui alt conector existent.
    Am terminat cu mufele calculatorului asa ca trecem la cele prezente in televizoare, unde, in functie de vechimea acestora vom dispune de un tip, altul sau mai multe la un loc.

    Mufele televizoarelor


    Nu cred ca are sens sa va mai spun ca in cazul in care calculatorul vostru dispune de mufa HDMIsi TV-ul la fel, va trebui sa cumparati un cablu HDMI s.a.m.d, sau, in cazul in care mufele nu coincid, sa cautati un cablu adaptor (ex: VGA to HDMI, etc.).  Avand clar ce fel de cablu necesitam trecem la urmatorul pas:

    Configurarea calculatorului pentru conectarea lui la TV


    Inainte de a continua conectam cablul ce va transmite imaginea la calculator, apoi la TV. Pornim televizorul si-l punem pe acesta in modul “AV”. Ne intoarcem la calculator si mergem la setarile unui monitor secundar (Control Panel » Hardware and Sound » Connect to an external display). Aici va trebui sa vedem ceva asemanator cu imaginea de mai sus in cazul in care Windows nu a detectat deja televizorul precum un monitor. In acest caz, facem click pe butonul“Detect”. Daca televizorul a fost detectat nu ne mai ramane decat sa configuram rezolutia.
    In cazul in care observam ca sistemul de operare nu detecteaza televizorul, revenim la fereastra siHardware and Sound pentru a face click pe optiunea “Connect to a projector” (pare o tampenie pentru multe persoane si unii chiar sunt convinsi ca nu va functiona dar eu am realizat astfel de conexiuni atunci cand Windows Vista —cu Windows 7 n-am avut probleme— nu detecta televizorul conectat).

    Conectarea calculatorului dumneavoastră la un TV sau la un dispozitiv audio

    Există o varietate de moduri pentru a conecta calculatoare la un TV. Conexiunile posibile includ:
    • VGA
    • Cablu coaxial
    • S-video; S-video/compozit; S-video/component
    • DisplayPort™
    • Digital Video Interface (Interfaţă video digitală) (DVI) sau High Definition Multimedia Interface (Interfaţă multimedia de înaltă definiţie) (HDMI)
    În plus, conexiunile audio posibile care să suporte conexiunile video variază de la conectorii RCA analogici standard până la audio digital S/PDIF şi audio digital multi-canal prin intermediul cablului optic.
    Toate aceste opţiuni de conectare video şi audio variază pentru fiecare calculator şi TV. Examinaţi părţile posterioară şi laterale atât ale calculatorului cât şi ale TV-ului dumneavoastră pentru a determina ce opţiuni sunt disponibile.


    Este posibil să fie necesar să parcurgeţi un volum mare de informaţii pentru a înţelege opţiunile posibile pentru aceste conexiuni video şi audio.
    Consultaţi documentaţia care însoţeşte calculatorul şi TV-ul dumneavoastră.
    S-ar putea să doriţi să beneficiaţi de unele programe de asistenţă disponibile pe Internet.

    Determinaţi ce aveţi şi ce vă trebuie

    Înainte să conectaţi calculatorul dumneavoastră la un TV şi la boxe, trebuie să determinaţi:
    • Tipurile de conectori disponibili pe calculator şi TV
    • Dacă există adaptoare speciale (compozit, component)
    • Tipuri de cabluri necesare pentru conexiuni
    • Tipurile de activităţi pe care plănuiţi să le efectuaţi
    Deţinerea acestor informaţii se dovedeşte a fi utilă prin asigurarea că utilizaţi conectorii, adaptoarele şi cablurile corecte şi că le conectaţi corect.

    Identificarea conectorilor de pe calculatorul dumneavoastră

    Calculatorul dumneavoastră poate fi echipat cu o varietate de conectori pentru ieşire video sau ieşire TV.

    Conector

    Descriere/Funcţie


    Un conector S-video vă permite să conectaţi dispozitive cu capacitate digitală/audio utilizând cablul adaptor TV/audio digital.


    Un conector DVI vă permite să conectaţi un monitor extern compatibil DVI, cum sunt monitoarele cu ecran plat sau TV-urile. Conectorii DVI sunt disponibili pentru DVI-D (digital exclusiv), DVI-A (analogic înaltă rezoluţie) şi DVI-I (digital şi analogic).





    DisplayPort vă permite să conectaţi un calculator la un sistem home-theater. Pentru mai multe informaţii, consultaţi DisplayPort™ - Caracteristici şi beneficii and DisplayPort™.



    Un conector HDMI vă permite să conectaţi un monitor sau TV extern compatibil HDMI. HDMI transferă semnalul video necomprimat şi semnalul audio multi-canal printr-un singur cablu.
    NOTĂ: DVI şi HDMI sunt compatibile şi sunt disponibile cabluri convertor. Dacă calculatorul dumneavoastră nu are un conector HDMI şi TV-ul dumneavoastră nu are un conector DVI, utilizaţi conectorul DVI al calculatorului cu un cablu convertor DVI/HDMI pentru conectare la portul HDMI de pe TV.
    Va trebui să conectaţi un cablu separat pentru audio deoarece conectorul DVI nu transmite semnalul audio.


    Un conector VGA vă permite să conectaţi un monitor extern compatibil VGA.


    Un conector audio vă permite să conectaţi la audio standard, audio digital S/PDIF sau audio analogic multi-canal.


    Un conector cască/intrare audio vă permite să conectaţi căştile la calculator. Puteţi să utilizaţi de asemenea acest conector pentru conectare audio standard la boxe.



    SUGESTIE: NU UITAŢI DE AUDIO: Conectaţi un cablu audio dacă doriţi să auziţi sunetul pe orice altceva decât boxele calculatorului dumneavoastră.
    Cablurile S-video transmit în general doar semnal video. Totuşi, unele adaptoare component care se conectează prin intermediul conectorului ieşire TV S-video pot să includă porturi audio pentru conexiunile la boxe.

    Identificarea conectorilor de pe TV-ul dumneavoastră

    TV-ul dumneavoastră poate fi echipat cu o varietate de conexiuni de intrare, cum ar fi un conector S-video, un conector DVI, un conector HDMI sau un conector VGA. În plus, TV-ul poate avea porturi de acces multiple pentru fiecare dintre aceste tipuri de conexiuni.
    NOTĂ: Pentru a determina ce tipuri de conexiuni sunt disponibile la TV-ul dumneavoastră, consultaţi documentaţia care însoţeşte TV-ul.
    Pentru a conecta calculatorul dumneavoastră la un TV, trebuie să legaţi portul selectat de ieşire video de pe calculator (S-video, VGA, DVI sau HDMI) şi conectorul adecvat de intrare video al televizorului.
    Consultaţi documentaţia care însoţeşte TV-ul pentru informaţii suplimentare.

    Determinarea combinaţiei de cabluri şi adaptoare de care aveţi nevoie

    Odată ce aţi identificat care sunt porturile disponibile pe calculatorul şi pe TV-ul dumneavoastră, determinaţi combinaţia de cabluri şi adaptoare de care veţi avea nevoie:
    • Adaptor şi cablu video
      • Conector VGA şi cablu VGA
      • Conector S-video şi cablu S-video standard
      • Adaptor compozit cu cablu compozit-video
      • Adaptor component cu cablu component-video
      • Conector DVI cu cablu DVI sau cablu convertor DVI/HDMI
      • Conector HDMI cu cablu HDMI sau cablu convertor DVI/HDMI
      • Conector DisplayPort cu cablu DisplayPort sau cablu convertor DisplayPort/DVI
    • Adaptor şi cablu audio
      • Audio analogic standard
      • Audio digital S/PDIF
      • Audio analogic multi-canal
    În funcţie de conectorii care sunt pe calculatorul şi TV-ul dumneavoastră, puteţi să conectaţi calculatorul la TV într-o varietate de configuraţii.

    NOTĂ: Cablurile video şi audio pentru conectarea calculatorului dumneavoastră la un TV sau alt dispozitiv audio s-ar putea să nu fie incluse împreună cu calculatorul. Cablurile şi adaptorul TV/audio digital sunt disponibile pentru achiziţionare de la Dell.

    NOTĂ: Dacă adaptoarele şi cablurile video sau audio au venit împreună cu calculatorul, utilizaţi-le pe acestea. Nu interschimbaţi adaptoarele sau cablurile de la alte calculatoare.

    Ce să mai citim?

    Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

    SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

    Fii propriul tău nutriționist

    Planet REBOOT

    Votăm un Deputat BUN

    Ttatăl fondator al Uniunii Europene. 

    Colonizarea de pe Marte !

    Adaptor S-video standard

    Adaptor compozit multi-port

    Adaptor compozit port individual

    Adaptor component

    Cabluri



    Conectarea fizică a calculatorului dumneavoastră la un TV sau la un dispozitiv audio

    Dacă doriţi să conectaţi calculatorul la un TV sau dispozitiv audio, este recomandat să conectaţi cablurile video şi audio la calculatorul dumneavoastră în una dintre următoarele combinaţii.

    Referinţă rapidă pentru configuraţii posibile
    NOTĂ: Aceste configuraţii pot fi sau nu suportate de calculatorul şi TV-ul dumneavoastră.
    NOTĂ: Consultaţi documentaţia care însoţeşte calculatorul şi TV-ul dumneavoastră.

    Configuration (Configuraţie)

    Observaţii
    S-video
    • Adaptor S-video cu audio standard
    • Adaptor S-video şi adaptor audio analogic multi-canal
    Standard
    Disponibil în general şi uşor de conectat
    Compozit Video
    • Adaptor compozit cu audio standard
    • Adaptor compozit cu audio digital S/PDIF
    • Adaptor compozit cu adaptor audio analogic multi-canal
    Ok
    Calitatea poate fi inferioară faţă de component video sau S-video
    Component Video
    • Adaptor component cu audio standard
    • Adaptor component cu audio digital S/PDIF
    • Adaptor component cu adaptor audio analogic multi-canal
    Recomandat


    DVI Video (Interfaţă video digitală)
    • Adaptor DVI cu audio standard
    Ok
    Calitatea s-ar putea să nu fie la fel de bună ca la component video
    DisplayPort
    • Convertor DisplayPort /DVI cu audio standard
    Recomandat

    HDMI Video
    • Convertor HDMI/DVI cu audio standard
    Optim
    S-ar putea să nu fie disponibil

    Efectuarea paşilor de bază pentru conectare

    1. Determinaţi tipul de conexiune pe care doriţi să-l utilizaţi.

    2. Asiguraţi-vă că dispuneţi de adaptoarele şi cablurile video şi audio corecte.

    3. Opriţi TV-ul, dispozitivele audio şi calculatorul.

    4. Pe baza tipului de conexiune selectată, conectaţi adaptoarele şi cablurile video.

    5. Conectaţi cablurile audio care sunt adecvate pentru conexiunea video selectată.

    6. Porniţi televizorul şi orice dispozitiv audio pe care l-aţi conectat (dacă este cazul).

    7. Selectaţi modul semnal video de intrare adecvat pentru televizor (cum este AV-5, AV-6 pentru cheia electronică component). Modul video de intrare trebuie să fie compatibil cu tipul de conexiune. ConsultaţiSelectarea semnalului de intrare corect din meniul TV. Consultaţi de asemenea documentaţia care însoţeşte televizorul dumneavoastră.

    8. Porniţi computerul.

    9. Atunci când aţi terminat de conecta cablurile video şi audio între calculator şi TV, trebuie să activaţi calculatorul pentru a funcţiona împreună cu TV-ul.
    O varietate de metode sunt disponibile pentru a configura modul de aranjare a afişajului:
      • Tablou de comandă placă video furnizor — Preferat
    Din Control Panel (Tablou de control) al sistemului de operare, faceţi clic pe Display (Afişaj)® Settings(Setări)® Advanced (Avansate).
    Apoi selectaţi fila pentru furnizorul plăcii video. Utilizaţi tabloul de control care este afişat pentru placa video în vederea selectării setărilor de afişare.
      • Combinaţie tastă funcţională — Poate fi utilizată pentru a selecta modul de aranjare a ecranului dar acestea sunt utilizate cel mai bine pentru a parcurge pe rând vizualizările după ce sunt alese setările de afişare

        Apăsaţi <Fn><F8> pentru a selecta modul de aranjare dorită a afişajului.
      • Meniu Display Properties (Proprietăţi afişaj) sistem de operare — Poate fi utilizat pentru a selecta modul de aranjare a afişajului dar poate cauza conflicte cu setările furnizorului plăcii video.

        Din Control Panel, faceţi clic pe Display Properties® Settings 

    Unele tablouri de control ale plăcilor video de furnizor asigură un TV Setup Wizard (Asistent configurare TV) pentru a vă ajuta să reglaţi setările afişajului pentru TV.
    Pentru a vă asigura că calculatorul recunoaşte şi funcţionează corect cu TV-ul, consultaţi:

    Sfaturi



    Acţiune

    Nu uitaţi
    Reglarea setărilor afişajuluiUtilizaţi tabloul de comandă al furnizorului pentru placa video în vederea setării configuraţiei afişajului. Această metodă asigură cea mai bună coordonare pentru placa video şi rezoluţia de afişare TV.
    Conectaţi în timp ce TV-ul şi calculatorul sunt oprite
    1. Opriţi calculatorul şi TV-ul.
    2. Conectaţi calculatorul şi TV-ul.
    3. Apoi porniţi TV-ul.
    4. În continuare, porniţi calculatorul pentru a permite acestuia să detecteze conexiunea la TV. Calculatorul recunoaşte TV-ul ca un afişaj extern disponibil.
    S/PDIF—Asiguraţi-vă că calculatorul îl suportăÎnainte să selectaţi audio digital S/PDIF, asiguraţi-vă că calculatorul dumneavoastră suportă S/PDIF.
    Conectori multipli — Menţin audio şi video la un locDacă efectuaţi conectarea la un TV care dispune de conectori video şi audio multipli, conectaţi cablurile audio la acelaşi rând de conectori ca şi cablurile video.
    De exemplu, dacă TV-ul are un rând de conectori video şi audio pentru AV5 şi un rând pentru AV6, asiguraţi-vă că atât video cât şi audio sunt conectaţi fie la AV5 fie la AV6 dar nu la ambele.

    Selectarea semnalului de intrare corect din meniul TV

    Dacă TV-ul are conectori de intrare multipli, în general dispune de un meniu TV care vă permite să:
    • Selectaţi sursa de intrare adecvată pe baza tipului de conexiune fizică.
    • Efectuaţi reglări la setările de imagine şi audio.
    • Selectaţi alte opţiuni.



    PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII: Pentru a afla mai multe despre setările de intrare, consultaţi documentaţia care însoţeşte TV-ul pentru setările disponibile.
    Accesaţi meniul pentru TV-ul dumneavoastră şi selectaţi opţiunea care vă permite să alegeţi sursa corectă pentru semnalul de intrare pe baza modului în care sunt conectate TV-ul şi calculatorul.

    NOTĂ: Este posibil să accesaţi meniul TV de pe telecomanda TV. Căutaţi pe telecomandă un buton denumit „Menu”. Apăsaţi butonul Menu şi selectaţi funcţia care vă permite să specificaţi semnalul de intrare pentru TV.
    Selectaţi sursa pentru semnalul de intrare care corespunde cu intrarea pe care aţi conectat-o de la calculator la TV. De exemplu, meniu TV-ul dumneavoastră poate afişa un ecran similar cu următorul exemplu:

    Exemplu de meniu TV





    EXEMPLU: Dacă conectaţi un cablu S-Video de la calculator la TV şi l-aţi introdus în conexiunea S-Video cu eticheta S-Video 1 de pe spatele TV-ului, atunci selectaţi opţiunea #8 pentru AV3 (S-Video 1).

    Ce trebuie să faceţi dacă TV-ul nu recunoaşte un semnal

    1. Opriţi TV-ul.

    2. Deconectaţi cablul S-Video de la TV.

    3. Căutaţi pe spatele TV-ului conexiunea etichetată S-Video 1.

    4. Reconectaţi cablul S-Video la conexiunea corectă pentru S-Video 1.

    5. Porniţi TV-ul.

    6. Accesaţi meniul TV şi selectaţi opţiunea #8 AV3 (S-Video 1).

    7. Accesaţi meniul Display Properties de pe calculator.

    8. Selectaţi fila pentru placa video de furnizor.

    9. Utilizaţi tabloul de control al plăcii video de furnizor pentru a selecta setările de afişaj adecvate.



    PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII: Pentru a afla mai multe despre utilizarea unui tablou de control placă video, consultaţi Utilizarea unui asistent placă video pentru a configura setările afişajului.

    Evaluarea configuraţiilor de conexiune sugerate


    S-Video şi audio standard





    NOTĂ: Puteţi să conectaţi un cablu S-video direct la conectorul ieşire TV S-video de pe calculator (fără cablul adaptor TV/audio digital) dacă TV-ul sau dispozitivul audio suportă S-video dar nu şi audio digital S/PDIF.
    1. Introduceţi un capăt al cablului S-video în conectorul de ieşire S-video de pe calculator.

    2. Introduceţi celălalt capăt al cablului S-video în conectorul de intrare S-video de pe TV.

    3. Introduceţi capătul conectorului individual al cablului audio în conectorul căştii de pe calculator.

    4. Introduceţi cei doi conectori RCA la celălalt capăt al cablului audio în conectorii de intrare audio de pe TV sau alt dispozitiv audio.

    Compozit video şi audio standard




    NOTĂ: În funcţie de calculator, adaptorul video compozit poate fi un port individual sau o cheie electronică multi-port. Consultaţi documentaţia livrată împreună cu calculatorul.
    1. Conectaţi adaptorul video compozit la conectorul de ieşire TV S-video de pe calculator.

    2. Introduceţi un capăt al cablului video compozit în conectorul de ieşire video compozit de pe adaptorul video compozit.

    3. Introduceţi celălalt capăt al cablului video compozit în conectorul de intrare video compozit de pe TV.

    4. Introduceţi capătul conectorului individual al cablului audio în conectorul căştii de pe calculator.

    5. Introduceţi cei doi conectori RCA la celălalt capăt al cablului audio în conectorii de intrare audio de pe TV sau alt dispozitiv audio.

    Compozit video şi audio digital S/PDIF





    NOTĂ: În funcţie de calculator, adaptorul S-video compozit poate fi un port individual sau o cheie electronică multi-port. Pentru mai multe informaţii, consultaţi documentaţia livrată împreună cu calculatorul.
    1. Conectaţi adaptorul S-video compozit la conectorul de ieşire TV S-video de pe calculator.

    2. Introduceţi un capăt al cablului video compozit în conectorul de intrare video compozit de pe adaptorul video compozit.

    3. Introduceţi celălalt capăt al cablului video compozit în conectorul de intrare video compozit de pe TV.

    4. Introduceţi un capăt al cablului audio digital S/PDIF în conectorul audio S/PDIF de pe adaptorul video compozit.

    5. Introduceţi celălalt capăt al cablului audio digital în conectorul de intrare S/PDIF de pe TV sau alt dispozitiv audio.

    Compozit video şi audio analogic multi-canal



    NOTĂ: Doar anumite calculatoare oferă cheia electronică adaptor audio analogic multi-canal, după cum este indicat în imagine. Pentru informaţii asupra tipurilor de conectori disponibili pentru calculatorul dumneavoastră, consultaţi documentaţia livrată împreună cu calculatorul.

    NOTĂ: În funcţie de calculator, adaptorul S-video compozit poate fi un port individual sau o cheie electronică multi-port. Pentru mai multe informaţii, consultaţi documentaţia livrată împreună cu calculatorul.
    1. Conectaţi adaptorul video compozit la conectorul de ieşire TV S-video de pe calculator.

    2. Introduceţi un capăt al cablului video compozit în conectorul de intrare video compozit de pe adaptorul video compozit.

    3. Introduceţi celălalt capăt al cablului video compozit în conectorul de intrare video compozit de pe TV.

    4. Conectaţi un capăt al adaptorului audio analogic multi-canal în conectorul audio de pe calculator.

    5. Introduceţi celălalt capăt al cablului adaptor audio analogic multi-canal în conectorul de intrare audio de pe TV sau alt dispozitiv audio.

    Component S-video şi audio standard




    1. Conectaţi adaptorul S-video component la conectorul de ieşire TV S-video de pe calculator.

    2. Introduceţi toate cele trei capete ale cablului component video în conectorii de ieşire component video de pe adaptorul component video. Asiguraţi-vă că culorile roşu, verde şi albastru ale cablului corespund cu porturile corespunzătoare ale adaptorului.

    3. Introduceţi toţi cei trei conector de la celălalt capăt al cablului component video în conectorii de intrare component video de pe TV. Asiguraţi-vă că culorile roşu, verde şi albastru ale cablului corespund culorilor conectorilor de intrare TV.

    4. Introduceţi capătul conectorului individual al cablului audio în conectorul căştii de pe calculator.

    5. Introduceţi cei doi conectori RCA la celălalt capăt al cablului audio în conectorii de intrare audio de pe TV sau dispozitiv audio.

    Component video şi audio digital S/PDIF




    1. Conectaţi adaptorul video component la conectorul de ieşire TV S-video de pe calculator.

    2. Introduceţi toate cele trei capete ale cablului component video în conectorii de ieşire component video de pe adaptorul component video. Asiguraţi-vă că culorile roşu, verde şi albastru ale cablului corespund cu porturile corespunzătoare ale adaptorului.

    3. Introduceţi toţi cei trei conector de la celălalt capăt al cablului component video în conectorii de intrare component video de pe TV. Asiguraţi-vă că culorile roşu, verde şi albastru ale cablului corespund culorilor conectorilor de intrare TV.

    4. Introduceţi un capăt al cablului audio digital S/PDIF în conectorul audio S/PDIF de pe adaptorul video component.

    5. Introduceţi celălalt capăt al cablului audio digital în conectorul de intrare S/PDIF de pe TV sau alt dispozitiv audio.

    Conector DVI


    1. Conectaţi adaptorul video DVI la conectorul DVI de pe calculator.

    2. Introduceţi celălalt capăt al cablului video DVI în conectorul de intrare video DVI de pe TV.

    3. Introduceţi capătul conectorului individual al cablului audio în conectorul căştii de pe calculator.

    4. Introduceţi cei doi conectori RCA la celălalt capăt al cablului audio în conectorii de intrare audio de pe TV sau dispozitiv audio.

    Activarea vizualizării afişajului pentru calculator şi TV


    Verificaţi conexiunea la TV

    Pentru a vă asigura că opţiunile de afişaj apar corect, conectaţi TV-ul la calculator înainte să activaţi setările afişajului.
    Pentru mai multe informaţii asupra conexiunilor fizice, consultaţi Conectarea fizică a calculatorului dumneavoastră la un TV sau la un dispozitiv audio.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu