marți, 24 iulie 2012

Windows pe 64 biți

Lămuriți toate misterele legate de Windows pe 64 de biți

În cazul în care doriți să cumpărați un computer nou, există șanse să aveți deja destule de analizat, fără a vă întreba dacă trebuie să cumpărați un computer cu o versiuneWindows 7 pe 32 sau pe 64 de biți.
Nu este necesar să vă îngrijorați. Pentru majoritatea persoanelor, există puține motive de a se gândi la această opțiune atunci când fac următoarea achiziție de computer. Este un lucru bun, deoarece multe persoane nu înțeleg care este diferența dintre un computer care execută o versiune Windows pe 32 sau pe 64 de biți și versiunea pe care o aleg nu va fi o mare diferență în majoritatea cazurilor.
Unii utilizatori avansați preferă o versiune Windows pe 64 de biți. Nu este nimic misterios. Un computer cu o versiune Windows pe 64 de biți pot utiliza mai multă memorie - 4 GO (gigaocteți) sau mai mult - decât un computer cu o versiune Windows pe 32 de biți, care este limitat la aproximativ 3,5 GO sau mai puțin. (Chiar dacă un computer este furnizat cu o memorie de 4 GO sau mai mult instalată, o versiune Windows pe 32 de biți poate utiliza doar aproximativ 3,5 GO din acea memorie.)
Cu mai multă memorie, este posibil să păstrați mai multe fișiere și programe deschise simultan, fără a încetini computerul. Dar, de obicei, peste 3,5 GO disponibili nu contează decât dacă mențineți foarte multe lucruri deschise simultan (mai multe despre aceasta mai târziu).

Aveți posibilitatea să verificați secțiunea Sistem din Panoul de control pentru a vedea dacă computerul dvs. execută versiunea Windows pe 32 de biți sau pe 64 de biți.

Diferențe reale versus diferențe din specificații

Pentru că prețurile au scăzut foarte mult în ultimii ani, multe computere noi sunt livrate acum cu 4 GO de memorie - chiar și modelele pentru bugete mici. Numeroși producători au început să instaleze o versiune Windows pe 64 de biți pe computere în mod implicit, pentru a se asigura că cumpărătorii pot utiliza toată memoria pentru care au plătit. Unii chiar livrează toate computerele lor noi cu o versiune Windows pe 64 de biți și fac acest lucru chiar dacă este dificil să vedeți diferența dintre un computer care utilizează 4 GO și 3,5 GO de memorie.
În utilizările de zi cu zi, majoritatea persoanelor probabil că nu vor observa o diferență dintre un computer care utilizează 3 GO de memorie și unul care utilizează 6 GO. Așadar, cine poate observa diferența? Ei bine, dacă știți pe cineva care păstrează deschise în același timp câteva zeci de mesaje de poștă electronică, zeci de programe și alte câteva zece elemente - în timp ce se uită la videoclipuri - atunci ați înțeles ideea.
Dacă aveți peste 4 GO de memorie disponibilă, acest lucru poate face ca computerul să aibă un timp de răspuns mai bun dacă doriți să mențineți totul în execuție simultan și să închideți rareori ceva.
Jucătorii pasionați de jocuri de computer pot fi interesați, de asemenea, de un computer care execută o versiune Windows pe 64 de biți. Jocurile sunt unele dintre programele care solicită cel mai mult hardware-ul pe care le executați, pe orice computer, cu grafica, sunetele și capacitățile de interacțiune îmbogățite.
Versiunile pe 64 de biți ale edițiilor Windows 7 Ultimate, Enterprise și Professional pot utiliza până la 192 GO de memorie (mult mai mult decât ar avea nevoie vreodată un utilizator avansat), făcându-le ideale pentru activități de computer specializate, care necesită un volum enorm de memorie, cum ar fi redarea graficii 3D.
Cea mai mare parte a câștigului de performanță al computerelor care execută o versiuneWindows pe 64 de biți vine din această memorie adăugată, combinată cu un procesor puternic pe 64 de biți capabil să utilizeze acea memorie suplimentară.
Dar pentru majoritatea persoanelor care păstrează doar câteva programe în execuție simultan, 4 GO sau mai mult de memorie nu oferă niciun beneficiu tangibil față de un computer cu 2 GO de memorie și o versiune Windows pe 32 de biți.
Notă

Notă

Computerele server - cum ar fi computerele utilizate pentru a găzdui site-urile Web sau rețele de corporație mari - pot beneficia în principal din mai multă memorie. Dar acestea au propriul lor sistem de operare puternic -Windows Server - care este furnizat, de asemenea, într-o versiune pe 64 de biți și pot utiliza chiar mai multă memorie decât Windows 7.

Ce să mai citim?

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Fii propriul tău nutriționist

Planet REBOOT

Votăm un Deputat BUN

Ttatăl fondator al Uniunii Europene. 

Colonizarea de pe Marte !


Procesoare pe 32 de biți versus procesoare pe 64 de biți

Așadar, de ce aveți nevoie pentru a executa o versiune Windows pe 64 de biți? Nici acest lucru nu este un mister. Aveți nevoie de un computer cu un procesor pe 64 de biți (denumit, de asemenea, procesor sau CPU x64).
Nu este evident din numele majorității procesoarelor dacă acestea sunt pe 64 sau pe 32 de biți. Dacă vreți să știți, este posibil să consultați producătorul sau magazinul care vinde computerul.
În cazul în care cumpărați un computer nou cu Windows 7, acesta va fi cel mai probabil livrat cu un procesor pe 64 de biți, deși poate fără o versiune Windows 7 pe 64 de biți. Aici este punctul în care totul devine confuz. Computerele cu un procesor pe 64 de biți pot executa foarte bine o versiune Windows pe 32 de biți sau pe 64 de biți. Așadar, nu contează foarte mult ce versiune de Windows instalați pe majoritatea computerelor cu un procesor pe 64 de biți - decât dacă doriți să fie posibil să utilizați peste 3,5 GO de memorie.
Pentru a afla dacă computerul dvs. poate executa o versiune de Windows pe 64 de biți, descărcați și instalați Windows 7 Upgrade Advisor de la pagina Web Windows 7 Upgrade Advisor. Acest program va analiza computerul, va crea un raport care vă spune dacă computerul poate executa Windows 7 și va lista orice probleme de compatibilitate cunoscute, inclusiv dacă este posibil să executați versiunea Windows 7 pe 64 de biți. Pentru mai multe informații, consultați Windows pe 32 de biți și 64 de biți: întrebări frecvente.

Obțineți o versiune Windows pe 64 de biți cu un computer nou

Nu este nimic misterios în legătură cu upgrade-ul la o versiune Windows pe 64 de biți. Nu aveți posibilitatea să efectuați un upgrade de la o versiune de 32 de biți de Windows la o versiune de 64 de biți. Pentru a instala o versiune Windows pe 64 de biți pe un computer care execută deja o versiune pe 32 de biți, trebuie să efectuați o instalare curată, care formatează unitatea de hard disk și șterge toate fișierele și programele.
De aceea, majoritatea persoanelor care obțin o versiune de Windows pe 64 de biți procedează astfel atunci când cumpără un computer nou. (Dacă plănuiți să instalați o versiune Windows pe 64 de biți pe un computer care execută o versiune pe 32 de biți, asigurați-vă că efectuați mai întâi copii de rezervă la toate fișierele și la alte informații. De asemenea, va trebui să reinstalați manual programele.)
Care este costul? Procesoarele pe 64 de biți sunt mai scumpe decât cele pe 32 de biți? Nu se prea mai întâmplă în prezent, deși era ceva comun în trecut, dar este posibil să descoperiți că unele computere cu procesor pe 64 de biți sunt mai scumpe. Motivul cel mai obișnuit pentru acest lucru este memoria suplimentară. Dacă un computer cu un procesor pe 64 de biți este furnizat cu mai multă memorie, acesta poate costa puțin mai mult decât un computer cu un procesor pe 32 de biți care are mai puțină memorie.
Windows nu adaugă niciun cost suplimentar, pentru că versiunile de Windows pe 32 și pe 64 de biți au același cost.

Cum pot ști dacă execut o versiune de Windows pe 32 de biți sau pe 64 de biți

Dar în cazul în care nu cumpărați un computer nou și doriți să știți dacă computerul dvs. execută o versiune de Windows pe 64 sau pe 32 de biți? Pentru că ambele versiuni arată la fel, trebuie să știți unde să vă uitați. Cea mai simplă metodă de a vă da seama este să verificați Sistem în Panoul de control.
Pentru aceasta, faceți clic pe butonul StartImaginea butonului Start, faceți clic pe Panoul de control, tastațiSistem în caseta de căutare, apoi faceți clic pe Sistem. Sub Sistem, lângă Tip sistem, este posibil să vedeți dacă computerul execută un sistem de operare pe 32 sau pe 64 de biți.

Drivere și programe pe 32 de biți versus drivere și programe pe 64 de biți

Dacă executați o versiune Windows pe 64 de biți, computerul necesită un driver pe 64 de biți pentru fiecare piesă de hardware instalată pe computer sau conectată la el. De exemplu, dacă încercați să instalați o imprimantă care are disponibil doar un driver pe 32 de biți, aceasta nu se va instala pe o versiune de Windows pe 64 de biți. Dar vestea bună este că astăzi există zeci de mii de dispozitive disponibile cu drivere pe 64 de biți, pe careWindows le poate găsi și instala automat pentru dvs.
Pentru ca producătorii de hardware să câștige o siglă „Compatibil cu Windows 7”, hardware-ul lor trebuie să aibă drivere pentru versiunile de Windows pe 32 și pe 64 de biți. Dacă vedeți această siglă, nu trebuie să vă întrebați dacă hardware-ul va funcționa cu versiunea Windows pe 64 de biți.
Spre deosebire de drivere, majoritatea programelor proiectate pentru un computer care execută o versiune pe 32 de biți de Windows vor funcționa bine pe un computer care execută o versiune Windows pe 64 de biți. (Excepțiile de reținut sunt programele antivirus.) Totuși, majoritatea programelor proiectate în mod specific pentru o versiune deWindows pe 64 de biți se vor executa adesea mai rapid, mai ales dacă acestea implică activități intensive precum editarea video de înaltă definiție sau operarea unei baze de date mari.
Aveți posibilitatea să verificați disponibilitatea driverelor și programelor pe 64 de biți online la noul Centru de compatibilitate Windows 7. Acest lucru poate fi util dacă vă gândiți să cumpărați o imprimantă nouă, de exemplu, și doriți să vă asigurați că este disponibil un driver pe 64 pe biți înainte să o cumpărați - sau dacă doriți să aflați dacă există versiuni pe 64 de biți ale programelor dvs. preferate.
Centrul de compatibilitate Windows Vista listează, de asemenea, disponibilitatea driverelor pe 64 de biți pentru mii de produse hardware și vă spune dacă există versiuni pe 64 de biți disponibile pentru mii de programe.
Există alte considerații atunci când instalați hardware și programe într-o versiune deWindows pe 64 de biți. Pentru mai multe informații, consultați Informații despre hardware și software pentru versiunile de Windows pe 64 de biți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu